Politica de securitate a prelucrarilor de date

IBC Focus SRL , cu sediul in str Arinilor nr 20/10, Cluj-Napoca, inregistrata la Registrul Comertului cu nr J12/3019/2005, CUI 17876260, atribut fiscal RO, capital social 200 RON, tel: 0264 430013, prelucreaza date cu caracter personal in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 și a legii 129/2018 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, precum si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cu numarul de inregistrare [32033/25.06.2014]. Responsabil cu protectia datelor Maria Anitan, e-mail: dataprotection@ibcfocus.ro.

1. Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal este

Completarea datelor personale nu este obligatorie. Necompletarea sau stergerea lor impiedica:

2. Acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal

Prin completarea datelor in formularul de Creare cont, in formulare de colectare de date, cele de inscriere pe site si/sau de Comanda, cel care completeaza declara si accepta neconditionat ca datele sale personale: Aceasta acceptare poate fi revocata sau drepturile de mai jos pot fi exercitate printr-un email la dataprotection@ibcfocus.ro.

3. Informatiile ce urmeaza a fi colectate si procesate

Conditia utilizarii site-ului este ca sa nu folositi informatiile si serviciile care se regasesc acolo in nici un scop ilegal, sau in scop interzis de prezentele conditii si notificari. Utilizatorul declara in mod expres ca intelege si este de acord cu urmatoarele afirmatii:
Portalul, preia informatii introduse de utilizator. Acestea trebuie sa coincida cu realitatea. IBC Focus nu se face raspunzator de modul de completare sau continutul acestuia si se exonereaza de orice raspundere, implicita sau expresa, fara sa ofere garantie ca intregul continutul nu va avea erori sau interpretari diferite. Folosirea si afisarea oricarui material primit de la IBC Focus se face pe propria raspundere a persoanei care il afiseaza sau care il completeaza.

In publicarea datelor in alte baze de date, implicit pentru pregatirea proiectelor si santierelor si a informatiilor despre societatile si persoanele implicate pentru clientii sai, IBC Focus poate sa mai prelucreze date cu caracter personal apartinand persoanelor care, conform unor documente publice (e.g. Registrul Comertului, Monitorul Oficial, Portalul Instanțelor de Judecata), a siteurilor de firma, sau a unor siteuri care prelucreaza date - figureaza ca reprezentanti ai societatilor vizate ori ca parți in proces (e.g. administratori, asociati, etc.). Astfel, IBC Focus SRL poate sa prelucreze urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, sex, data si locul nasterii, cetatenia, adresa, domiciliu, telefon/fax, e-mail, calitatea detinuta in societatile vizate situatie economica si financiara, date privind bunurile detinute - ("Datele Personale").

Precizam ca la informatiile amintite anterior, se pot adauga si informatii din surse publice (e.g. siteurile Primariilor sau a Consiliilor Judetene, ONRC, Monitorul Oficial, ANAF, Portalul Instantelor de Judecata, site-ul Ministerului de Finante, Buletinul Procedurilor de Insolventa si Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, alte Panouri de Santier vizibile si afisate conform legii la santier sau conturile de social media) si sunt prelucrate strict pentru scopul mentionat mai sus. De asemenea, precizam ca Operatorul va prelucra datele personale ale clientilor si potentialilor client sai, respectiv nume, prenume si adresa de e-mail, functia detinuta, telefon, data nasterii, adresa, semnatura in scopul executarii raporturilor contractuale cu respectivii clienti.

Va aducem la cunostinta ca Operatorul poate stoca Datele Personale pentru o perioada de 15 ani de la data colectarii, sau pana la exercitarea dreptului de opozitie. Informatiile colectate vor fi stocate de catre IBC Focus in medii care functioneaza in siguranta, care nu pot fi accesate in mod public, decat pe baza de cont cu user si parola si doar de catre clientii si angajatii IBC Focus. Desi IBC Focus aplica metodele generale obisnuite in vederea protectiei datelor Utilizatorilor, nu poate garanta siguranta perfecta ale Informatiilor Personale, respectiv al comunicatiei personale. De exemplu, daca o terta parte intercepteaza ilegal transmiterea de date, sau acceseaza datele stocate, IBC Focus nu raspunde pentru procurarea, utilizarea, schimbarea sau abuzul sub orice forma al datelor transmise catre el sau de el, respectiv al datelor stocate de el de catre terte persoane care procura aceste date ilegal - de exemplu accesand ilegal canalul de transmiterea datelor sau prin spargerea serverului - sau din greseala Utilizatorului.

4. Drepturile persoanei vizate (reglementate de Regulamentul (UE) 2016/679 și a legii 129/2018)

Prin prezenta, va aducem la cunostinta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata in contextul prelucrarii datelor dvs. personale conform prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 și a legii 129/2018, dupa cum urmeaza: Dreptul la informare; Dreptul de acces la date; Dreptul de interventie asupra datelor; Dreptul de opozitie; Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale; Dreptul de a va adresa justitiei.

Detaliat:

Pentru mai multe informații puteți consulta acest document.
Pentru operatiuni legate de informatiile dumneavoastra personale sau pentru exercitarea drepturilor de mai sus, puteti trimite cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: str Arinilor 20/10, Cluj-Napoca, la IBC Focus sau transmisa prin email, la adresa: dataprotection@ibcfocus.ro. De asemenea, pentru a reclama nerespectarea drepturilor garantate de Regulamentul (UE) 2016/679 sau de legea 129/2018 va puteti adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau / si instantelor de judecata.

5. Securitatea datelor cu caracter personal

IBC Focus certifica faptul ca indeplineste cerintele minime de securitate a datelor cu caracter personal: Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigii / dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii / produse, respectiv conform Legii, catre institutiile abilitate. Pentru mai multe detalii si informatii orice persoana interesata se poate adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.